• 0494 054 115
  • Regio Mechelen
  • wim@aektechnics.be

Warmtepompen | verwarmen

//www.aektechnics.be/wp-content/uploads/2017/07/05-1.jpg

Warmtepompen

 

Warmtepompen maken deel uit van een airconditioningsysteem. Ze brengen warmte over van de ene omgeving naar een andere via een bepaald koelmiddel. Warmtepompen zijn ook een rendabele manier om te verwarmen – en luchtwarmtepompen worden erkend als hernieuwbare warmtetechnologie.

  • Duurzame oplossing
  • Energiezuinig
  • 1 systeem om te verwarmen en te koelen
Vraag gratis offerte
< class='fw-special-title'>
Met een lucht-lucht warmtepomp kun je je woning verwarmen én afkoelen. Je hebt er alleen een elektriciteitsaansluiting voor nodig. Het prijskaartje is bovendien gunstiger dan met andere soorten warmtepompen.
WERKING
Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan. De buitenunit trekt de lucht aan met een ventilator. Deze lucht wordt tot op de gewenste temperatuur gebracht met behulp van een koelgas, dat opgewarmd wordt door een compressor. Het opgewarmde koelgas geeft zijn energie af aan de lucht die door de binnenunit aangezogen wordt. Op die manier wordt de warme lucht in de woning geblazen. Het systeem kan zoals ook omgekeerd gebruikt worden; de lucht-lucht warmtepomp kan ook warmte uit een ruimte onttrekken en dus als airco dienst doen.
< class='fw-special-title'>
Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt gebruik van aardgas of stookolie overbodig. Ook van plan om warm water te produceren met je warmtepomp? Dan is de keuze snel gemaakt, want dat kan alleen met een lucht-waterwarmtepomp of een warmtepompboiler.
WERKING
Bij een lucht-waterwarmtepomp geeft het koelmiddel zijn warmte af aan water, dat vervolgens via een leidingencircuit door de woning stroomt. Dit kan in de vorm van vloerverwarming, maar ook met radiatoren of ventiloconvectoren.
< class='fw-special-title'>
Met een warmtepompboiler kan je je sanitair water op een milieuvriendelijke manier verwarmen. Door het lagere verbruik in vergelijking met een gewone elektrische boiler bespaar je bovendien op je energiefactuur.
MET ZONNEPANELEN
Je hebt bovendien de optie om de warmtepompboiler te gebruiken in combinatie met je zonnepanelensysteem. Op die manier gebruik je ook nog eens groene stroom!
https://www.aektechnics.be/wp-content/uploads/boiler-300x200.jpg