• 0494 054 115
  • Regio Mechelen
  • wim@aektechnics.be

Airco Mechelen

Airco Mechelen - AEK Technics

Geniet op elk moment van de dag van een behaaglijk binnenklimaat. AEK Technics voorziet de oplossing voor het ontwikkelen van de juiste binnentemperatuur in elke ruimte, zowel voor particulieren als bedrijven. Een goede luchtkwaliteit, een bescheiden uiterlijk, minimaal geluid en een gebruiksvriendelijke bediening, daar zorgen wij voor.

  • Verkoop, Installatie, Storingen en Onderhoud voor koelen en verwarmen.
  • Wij reinigen uw airco en geven u de beste service

De werking van al deze systemen is omkeerbaar: afhankelijk van de geselecteerde modus kunnen de toestellen  koelen (airconditioning) ofwel verwarmen (lucht / lucht warmtepomp).

Waarom Toshiba?

Bij een Inverter gestuurde airconditioner wordt het toerental van de compressor binnen een bepaalde bandbreedte traploos geregeld. Hierdoor is een Inverter airconditioner in staat het klimaat beter te handhaven omdat er een evenwicht gecreëerd wordt tussen gevraagd en geleverd vermogen.

TOSHIBA, die deze techniek al in 1981 als eerste introduceerde, heeft ook in de jaren daarna een leidende rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van deze complexe techniek.

TOSHIBA is van mening dat met de INVERTER techniek naast een optimale temperatuurregeling ook een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd moet kunnen worden.
Daarom heeft TOSHIBA erg veel geïnvesteerd in het perfectioneren van drie hoofdcomponenten:
– de toegepaste elektronica;
– de elektromotor;
– de compressortechniek.

Handige airco tips

Wat is het verschil tussen een luchtkoeler en airco?

Op warme dagen tijdens de zomer wil je de lucht binnenshuis aangenaam koel krijgen. En daar zijn tegenwoordig betere opties voor dan gewoon een raam openzetten. Maar welke optie is nu de beste? Wij leggen het verschil uit tussen koelen met een luchtkoeler en airco.

Hoe koelen met een warmtepomp en wat zijn de voordelen?

Een warmtepomp voorziet net zoals een klassieke verwarmingsketel verwarming en warm water, maar het kan nog iets extra: koelen! Maar hoe gaat dit precies in zijn werk en wat zijn de voordelen tegenover andere koelopties? Wij leggen uit.

Toshiba airco MIRAI: wandmodel warmtepomp

TOSHIBA biedt een ruim assortiment wandmodellen. De jongste telg uit de familie, de Mirai, combineert technische hoogstandjes met een gestroomlijnd en tijdloos design voor maximaal comfort. En dat allemaal op zeer energiezuinige wijze.

Hoe gezond is airco?

Vaak wordt gezegd dat airco allerlei kwalen, zoals verkoudheden, allergieën en luchtweginfecties veroorzaakt. We kunnen u echter geruststellen: airco is zelfs goed voor de gezondheid!

8 tips voor optimale werking van een mobiele airco

Het installeren van een mobiele airconditioning in je woning lijkt een makkelijke klus. Toch zijn er enkele dingen waar je maar beter op let bij de installatie van je mobiele airco. Het belangrijkste om rekening mee te houden is de afvoerslang. Maar waar let je best nog op? Wij geven tips over de plaatsing van je mobiele airconditioning voor een optimale werking.

Wat is de COP-waarde?

COP staat voor Coefficient of Performance. Het is een belangrijk kengetal voor het rendement van airconditioners, warmtepompen e.d. De COP of COP-waarde geeft de verhouding aan tussen de verkregen bruikbare warmte (of koeling) en de aandrijfenergie.

Toshiba Daiseikai: ideaal voor passieve woning

(LUCHT- LUCHT) Bij een airconditioning installatie is dit uiteraard waar het om draait. De TOSHIBA airco’s uit de serie DAISEIKAI slagen hierin meer dan gemiddeld.

Uw airco esthetisch verwerkt in de ruimte?

Naast de voorgestelde opbouwmodellen beschikken we ook over de mogelijkheid voor kanaalunits.