• 0494 054 115
  • Regio Mechelen
  • wim@aektechnics.be

Blog

Hoe gezond is airco?

toshiba

Vaak wordt gezegd dat airco allerlei kwalen, zoals verkoudheden, allergieën en luchtweginfecties veroorzaakt. We kunnen u echter geruststellen: airco is zelfs goed voor de gezondheid!

Airconditioners en gezondheid

Airconditioners hebben een positieve invloed op onze gezondheid. We geven u drie redenen:

  1. Airconditioning filtert de lucht in uw woning. Dit wil zeggen dat pollen, allergische stoffen, vieze geuren en rook uit de lucht gehaald worden. Door een airconditioner kunt u in een gezonde en perfect gefilterde woning leven. Zeker voor mensen met hooikoorts is het dus een aanrader.
  2. De temperatuur blijft constant en aangenaam. Een airco gaat de temperatuurschommelingen tegen. Dit is goed voor ons lichaam, omdat dit het best op een constante temperatuur functioneert.
  3. Door een airconditioner in uw woning zal de lucht ook minder vochtig worden. Vocht in uw huis kan zorgen voor schimmels en bacteriën waar u ziek van kunt worden. Doordat de airco zorgt voor een lagere luchtvochtigheid gaat u dit tegen en is hier geen gevaar meer voor.

Het belang van airco onderhoud

Om de positieve impact van een airco op uw gezondheid te garanderen, is een regelmatig onderhoud nodig, best jaarlijks. Wanneer dit niet gebeurt, kan de airco zelfs een ziekmakend systeem worden. Dit komt doordat de pollen, bacteriën en schimmels achterblijven in de filter of de verdamper. Dan kunnen allerlei klachten optreden, zoals verkoudheid, keelpijn, grieperig gevoel, tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen. Voor mensen met astma kan dit hun klachten verergeren. Hierdoor is de mythe ontstaan dat airco per se voor ziektes zou zorgen. Nu weten we dat dit enkel maar veroorzaakt kan worden door een slecht onderhoud.

Denk dus aan uw gezondheid! Laat uw woning of kantoor dus zeker niet ongezond worden, dus zorg jaarlijks voor een onderhoud van uw airco. Contacteer ons hiervoor!