• 0494 054 115
  • Regio Mechelen
  • wim@aektechnics.be

Blog

Betonboringen: hoe en waarom

boringengroot

U heeft wellicht al eens van betonboringen gehoord, maar wat is dat nu eigenlijk? En in welke gevallen kunt u kiezen voor boren in beton? Wij geven u de antwoorden.

Bij nieuwbouwwerken is het onmogelijk om tijdens de ruwbouw al plaats te voorzien voor het doorvoeren van leidingen, ventilatiekokers of verlichting. U kunt dus pas gaten beginnen maken in de afgewerkte ruwbouw. Dit door middel van te boren in beton. Betonboringen kunnen echter niet enkel in een nieuwbouw. Ook in een bestaand huis kan u een extra doorvoer creëren dankzij betonboringen. Een gespecialiseerde vakman klaart zo’n klusjes in een mum van tijd.

Een vakman kan boren in beton, maar ook in abrassieve steensoorten. Met een betonboor wordt een gat met de gewenste diameter in een muur (verticaal), vloer of plafond ( horizontaal) of onder een bepaalde hoek geboord. De boormachine wordt hiervoor verankerd aan de wand waardoorheen geboord moet worden. Om door hardere materialen te geraken, wordt een betonboor meestal vervangen door een diamantboor.

Toepassingen betonboringen

U bent nu helemaal op de hoogte van hoe een betonboring kan gebeuren, maar in welke gevallen kiest u nu voor een betonboring? Wij geven u enkele concrete voorbeelden:
Verlichting: U kan spotjes in uw plafond integreren door middel van betonboringen.
Ventilatiekoker: Als u een ventilatiesysteem installeert, kan u dankzij een betonboring de koker naar buiten leiden.
Elektriciteit: Als u elektriciteit in uw huis wil doortrekken naar een andere kamer of verdiep, dan kan dat via een betonboring.
Leidingen Als u sanitaire leidingen wil doorvoeren, kan dat door middel van betonboringen.

Wij maken voor u graag een offerte op.