• 0494 054 115
  • Regio Mechelen
  • wim@aektechnics.be

Blog

Inbouwspots: 4 grote voordelen

inbouwspots

Heb je tijdens de keuze naar jouw verlichting al eens aan inbouwspots gedacht? Ze zijn zeer geschikt als lichtbron in uw huis. Ontdek nu waarom en aarzel niet om ons meer informatie te vragen over spotboringen.

Voordelen inbouwspots:

1.      Inbouwspots geschikt voor elke ruimte

Ze zijn geschikt als primaire lichtbron in elke ruimte van uw huis. Doordat ze ingebouwd worden in een wand of plafond, zijn ze naadloos te integreren in om het even welke kamer of interieur. Maar de veelzijdigheid van inbouwspots gaat nog verder! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en wattages, waardoor ze binnen elke interieurstijl passen. Bijvoorbeeld in de hal, waar ze voor veel en centrale verlichting kunnen zorgen. Maar voor in de woonkamer kunnen inbouwspots zorgen voor een andere sfeer. Door een dimmer te gebruiken kan je de sfeer in de zithoek meteen een stuk gezelliger maken.

2.      Twee mogelijkheden van verlichten met inbouwspots

Je hebt twee soorten verlichtingen, namelijk de kantelbare of verstelbare spot en de inbouwspot met een verdiepte ligging. De eerste variant is uitermate geschikt om een bepaald deel van een kamer te belichten. Op deze manier kan je bepaalde stukken uit je interieur in de kijker zetten, zoals een mooi schilderij. Maar de inbouwspots hebben een tweede functie. De tweede variant, namelijk de verdiepte inbouwspot, kan zorgen voor de juiste sfeer in de gehele kamer, zonder dat je de nadruk legt op een bepaald onderdeel of meubelstuk.

3.      Inbouwspots zijn gebruiksvriendelijk

De verlichting die inbouwspots produceert is subtiel en elegant. Hun aanwezigheid in de ruimte is daarbovenop bijna onzichtbaar voor het oog. Er moeten geen armaturen geplaatst worden, wat deze spots zeer gebruiksvriendelijk maakt: geen afstofwerk dus! Daarnaast gaan de spots lang mee, waardoor ze niet zo vaak vervangen hoeven te worden.

4.      LED: een duurzame variant

Naast de traditionele inbouwspots kan je ook opteren voor de LED-versie. Dit is het duurzame alternatief. Ze zijn iets duurder in aankoop, maar het grote geld spaar je uit op je energiefactuur. Daarboven gaan deze lampen heel lang mee.

Contacteer ons voor meer informatie en prijzen over spotboringen!